Søk i denne bloggen

søndag 20. februar 2011

Hekta! Let England Shake (P.J Harvey) og daisy

Ja, dette er uka for å bli hekta. Jeg slutter meg til Lydverkets anmelder av siste plata til P.J.Harve, med tittelen P.J. for president. Og så var det daisy'er da, så utrolig enkelt og gøyalt. Jeg aner nye morsomme muligheter og bruker mye tid på å tenke gjennom alternative prosjekter. Men først er planen Lazy Daisy babyjakke fra Pickles, men jeg har kjøpt garnet hos den lokale (fine fine) garndamen. Endte opp med grønn, lys mint og en isblå farge, baby merinoen til Drops. Det er jo endel tynnere, så jeg har regna litt. 
Da jeg strikka prøvelapp sjekka jeg likegjerne ut om jeg skulle gå for lys mint eller grønn som bunnfarge. Åh! Vanskelig. Nå håper jeg at jeg har valgt rett... 

Forresten har jeg kommet et OK stykke på kjekkasgenser til svogeren også, (helt klart TV-prosjekt, maaaange rette masker) men jeg har kastet meg over daisyjakka for litt variasjon. Let England Shake trenger jeg foreløpig ingen pause fra...





lørdag 12. februar 2011

Hjerteknuser / Blåmann, blåmann bukken min

Dagens innlegg er viet Tonje Glimmerdal, som kom deisende inn i livet vårt i fjor, og siden har blitt en nesten daglig referanse. Tonje Glimmerdal er både hovedperson i og tittelen på ei bok av Maria Parr som kom i 2009, og Tonje har blitt et stort forbilde for jentungen her hjemme. Så da jeg oppdaga at Magfly hadde lagt ut oppskrift på Tonje Glimmerdalslue var det bare å skride til verket. Gjennomgangslåta i boka er Blåmann, blåmann bukken min, og i redsel for at dere ikke får den sangen i hodet, så slenger jeg med Hjerteknuser med Moi istedet.


For det er hun. Man blir glad i Tonje Glimmerdal! Så her er lue for fart og sjølvtillit! Jeg strikket den i Alfa og la opp 60 masker. Duskene er egentlig for store, men de hopper ganske lystig opp og ned, så det er mulig de forblir sånn. Vottene i restegarn, strikket ekstra lange etter etterspørsel fra min velsle dunder, funker som bare det. Denne gangen strikket i strørrelse xs, oppskrift fra Sandnesgarn i Fritidsgarn.

De som kjenner de bare MÅ høre Blåmann blåmann kan høre her

søndag 6. februar 2011

Merry-Go-Round (Charlotte and the Co-Stars)

Karusellen hjemme fortsetter i et rasende tempo, formen er rett og slett ikke på topp, men de minste fyker rundt mens vi voksne forsøker å henge med.

Jeg går ofte lei av min egen musikk - derfor ble jeg skikkelig blid da jeg leste denne
anmeldelsen i Aftenposten og hørte musikken til Charlotte and the Co-Stars. Her er det bare å følge med å komme seg på konsert ved første mulighet. Gleder meg alt! En tur på Myspace anbefales!  

Slapp form betyr jo at jeg sitter mye stille. Og da blir det mer enn surfing på musikk, det blir lue på de voksne også. Begge oppskriftene er hentet fra Sandnes temahefte 22, tilbehør. Herrelua er oppskrift 42A og min er oppskrift er 41. Begge strikket i Alfa. Gjort på en lang kveld. Jeg synes det er mange fine ting i heftet, har en lueplan til minsten etter hvert også.

Lua til mannen matcher selvsagt skjerfet i forrige blogginnlegg - så nå går han rundt og flotter seg.

tirsdag 1. februar 2011

Carousel (Iron and Wine)

Karusell er i grunnen temmelig illustrerende for mitt liv, det går relativt fort i svingene med tre unger, full jobb og to timer hver dag som går bort i reise. Er nok derfor jeg strikker. Pusterom!



Jeg har hengt meg på Julegavesamstrikken til Annepålandet, etter denne jula trenger jeg definitivt noen som trekker. I hvert fall tenkte jeg at det skulle fungere sånn i teorien. Men jeg har mann som trengte både lue og skjerf, og som dessuten har bursdag i februar. Så da så. Det var denne karusellen. Eller køen, det som kommer først kommer først. Men jeg har en hals på lur som legges i gaveskapet.

Er utrolig fornøyd med skjerfet, det er en av oppskriftene til StephenWest, Urbana, og garnet er Alfa. Det faller utrolig fint, og ser ut som et tøft manneskjerf. Jeg har mann som alltid irriterer seg over lange ender som flagrer - nå er problemet løst enten endenene ligger forover eller bakover! Skikkelig blid kar. Gikk utrolig raskt å strikke, men må innrømme at det var litt kjedelig også. Definitivt et TV-prosjekt. Bilde av lua får vente til helg og dagslys. I kveld er både lua og skjerfet på vift med mannen.


Torsdag er det min tur! Da blir det karusellstopp. Fikk konsertbillett til jul, så nå blir det Iron and Wine på Rockeheller og jeg kan kanskje høre låta mens jeg står stille!