Søk i denne bloggen

lørdag 3. mars 2012

Get it wrong, get it right (Feist)


Høstvest fra Pickles, strikket i merino extra fine, str 4 år.
Etter å ha stått i Pickles-butikken urovekkende lenge med beslutningsvergring landet jeg på at jeg måtte prøve deres extra fine meriono og glade farger. Jeg må innrømme at jeg ikke sjekka strikkefastheten min så nøye, siden jeg strikket i str 4 år til min (riktignok lubne, men likefult 2,5-åring) tenkte jeg det ville bli greit. Men denne gangen ble det gave, gitt. Bortsett fra at bærestykket ble for lite synes jeg fargene, oppskriften og garnet var glimrende.

Så - jeg gir oppskriften en ny sjanse, og har i dag kjøpt inn garn etter oppdraget: ny rosa jakke. Og siden sommeren nærmer seg har jeg gått for Duo fra Sandnes garn. Planlegger flere runder med daisyer og strikke den som jakke med lange ermer. Resultat følger!

Get it wrong, Get it Right følger med, låta hentet fra Metals, den siste plata til Feist. Neste uke er det konsert. Og sannelig kommer hun til øya også. Stor stas!


For noen forsvinner kanskje nissen med jula, men når man er to og et halvt år er nissekostymer- og gensere nødvendig langt ut i våren. Så når ungen trenger ny nøstebarn-genser, sier jo fargen seg selv. Forlenga bak, etter mønsteret "Ikke helt ribba" til Med pinner. Forlengelsen kommer like gjerne foran som bak i praksis, men magen er jo strengt tatt større en rompa, så det kan jo være en fordel når målet er å ikke bli kald og sprekke på midten.
Rød ribbegenser i dobbelt to-trådsgarn fra Nøstebarn. Størrelse fire år.
Modellen er ikke villig til å stille, hun vil løpe. Bildekvaliteten er deretter...
Til info ble nissestrikkinga akkopagnert av Mark Lanegan, sist sett i Oslo forrige uke. For en stemme! For de som kan tenke seg noe midt i mellom Nick Cave og Leonard Cohan.